De jeugdploegen van Rembert zijn weer uitstekend begonnen aan het Champions League seizoen. In deze drukke herfstvakantie toonden onze Houtlandse jongens dat ze top zijn van de oudste tot de jongste categorie! Als alle behaalde punten samengeteld worden staat Rembert op nummer één van alle Vlaamse clubs, met 300 punten. Amigos Zoersel haalt er 270, Knack Roeselare 265, en Antwerpen en VH Leuven 260. Booischot komt in de jongste jeugdcategorieën niet meer in de top-5 en Lizards Leuven is helemaal weggezakt.

U11

U13

U15

U17

U19

Antwerpen

Rembert

Amigos

Knack

Booischot

Rembert

Maaseik

VHL

Antwerpen

VHL

Knack

Machelen

Knack

Oudenaarde

Rembert

Marke-Webis

Amigos

Kruikenburg

Booischot

Amigos

Amigos

VHL

Rembert

VHL

Antwerpen

 

Een overzichtje van onze Remberters:

 

De U11 beet de spits af. Hun manche stond al geprogrammeerd op dinsdag. Rembert won in de poule met twee keer 26-24 van de latere eindwinnaar Antwerpen. In de finale konden onze jongens die prestatie niet meer herhalen. Wel een heel knappe tweede plaats voor onze jongsten. En dus een schitterend vooruitzicht voor de toekomst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Die toekomst ziet er helemaal veelbelovend uit als je de prestatie van onze U13 bekijkt. Lichting 2007-2008 heeft in Vlaanderen nauwelijks concurrentie. Het wordt tijd dat we Europees kunnen gaan spelen ;-) ! Rembert kon zowel in de kwalificaties als in de manche alle 11 de geselecteerde spelers laten meedoen, zonder setverlies! Dubbel en dik verdiend goud dus voor onze Remberters!

 

Voor de U15 zag het er niet zo goed uit door de vele geblesseerden. Gelukkig konden we 2 spelers op de valreep recupereren, de ene licht mankend, de andere met een ingepakte duim, maar goed, ze waren inzetbaar. En die U15 beet serieus van zich af. Zodanig zelfs dat de mooie 5de plaats op de manche eigenlijk een beetje teleurstellend was. De zilveren medaillewinnaar kon ons nl slechts met het kleinste verschil kloppen, en in de kwalificaties hadden we makkelijk gewonnen tegen de 4de in de eindrangschikking. Dus… iedereen opgelet voor onze kadetten in de kerstvakantie!

In de U17 hebben we voor het eerst niet ingeschreven. Nochtans is 2003-2004 een sterke Rembertlichting. Maar door te weinig inzetbare spelers in de kerst- en paasvakantie namen we het zekere voor het onzekere. Niet getreurd. Deze spelers worden bij RTH2 en 3 klaargestoomd voor de Vlaamse kampioenschappen in mei!

In de oudste categorie, de U19, hadden we nog nooit deelgenomen. We trokken grote ogen toen we in Waasland aankwamen. Wat een niveau! En dus wat een geluk dat we ingeschreven hebben in deze reeks. Voor deze jongens, die aan hun laatste en voorlaatste jaar als jeugdspeler bezig zijn, worden het sowieso boeiende tornooien. En onze Remberters deden het super. Alleen hadden we de pech dat we in de halve finale zo nipt verloren.  Maar de knappe zege tegen Amigos Zoersel in de strijd voor de derde plaats maakte alles goed.