Tegen de zomer krijgt sportstadion Ruime zandzone

Drie extra beachvelden!!

Fantastisch nieuws voor de volleballers en volleybalsters in Torhout.   Nog voor de zomer komen er 3 extra beachvelden bij!   Dankjewel Stad Torhout!

 

Bestuurswissel binnen onze vereniging, meer info kan u hier vinden: Nieuw bestuur RTH

De jeugdploegen van Rembert zijn weer uitstekend begonnen aan het Champions League seizoen. In deze drukke herfstvakantie toonden onze Houtlandse jongens dat ze top zijn van de oudste tot de jongste categorie! Als alle behaalde punten samengeteld worden staat Rembert op nummer één van alle Vlaamse clubs, met 300 punten. Amigos Zoersel haalt er 270, Knack Roeselare 265, en Antwerpen en VH Leuven 260. Booischot komt in de jongste jeugdcategorieën niet meer in de top-5 en Lizards Leuven is helemaal weggezakt.

U11

U13

U15

U17

U19

Antwerpen

Rembert

Amigos

Knack

Booischot

Rembert

Maaseik

VHL

Antwerpen

VHL

Knack

Machelen

Knack

Oudenaarde

Rembert

Marke-Webis

Amigos

Kruikenburg

Booischot

Amigos

Amigos

VHL

Rembert

VHL

Antwerpen

 

Een overzichtje van onze Remberters:

 

De U11 beet de spits af. Hun manche stond al geprogrammeerd op dinsdag. Rembert won in de poule met twee keer 26-24 van de latere eindwinnaar Antwerpen. In de finale konden onze jongens die prestatie niet meer herhalen. Wel een heel knappe tweede plaats voor onze jongsten. En dus een schitterend vooruitzicht voor de toekomst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Die toekomst ziet er helemaal veelbelovend uit als je de prestatie van onze U13 bekijkt. Lichting 2007-2008 heeft in Vlaanderen nauwelijks concurrentie. Het wordt tijd dat we Europees kunnen gaan spelen ;-) ! Rembert kon zowel in de kwalificaties als in de manche alle 11 de geselecteerde spelers laten meedoen, zonder setverlies! Dubbel en dik verdiend goud dus voor onze Remberters!

 

Voor de U15 zag het er niet zo goed uit door de vele geblesseerden. Gelukkig konden we 2 spelers op de valreep recupereren, de ene licht mankend, de andere met een ingepakte duim, maar goed, ze waren inzetbaar. En die U15 beet serieus van zich af. Zodanig zelfs dat de mooie 5de plaats op de manche eigenlijk een beetje teleurstellend was. De zilveren medaillewinnaar kon ons nl slechts met het kleinste verschil kloppen, en in de kwalificaties hadden we makkelijk gewonnen tegen de 4de in de eindrangschikking. Dus… iedereen opgelet voor onze kadetten in de kerstvakantie!

In de U17 hebben we voor het eerst niet ingeschreven. Nochtans is 2003-2004 een sterke Rembertlichting. Maar door te weinig inzetbare spelers in de kerst- en paasvakantie namen we het zekere voor het onzekere. Niet getreurd. Deze spelers worden bij RTH2 en 3 klaargestoomd voor de Vlaamse kampioenschappen in mei!

In de oudste categorie, de U19, hadden we nog nooit deelgenomen. We trokken grote ogen toen we in Waasland aankwamen. Wat een niveau! En dus wat een geluk dat we ingeschreven hebben in deze reeks. Voor deze jongens, die aan hun laatste en voorlaatste jaar als jeugdspeler bezig zijn, worden het sowieso boeiende tornooien. En onze Remberters deden het super. Alleen hadden we de pech dat we in de halve finale zo nipt verloren.  Maar de knappe zege tegen Amigos Zoersel in de strijd voor de derde plaats maakte alles goed.

Rembert heeft, met overwinningen van zowel RTH1, 2 als 3, er een succesvolle zaterdag op zitten. 

Vooreerst was er de schitterende 3-0 overwinning van Rembert 3 tegen Olva Brugge. Vorige week verloor het jonge Rembert nog met 1-3 in Brugge, maar de revanche in de bekerwedstrijd smaakt lekker zoet! 
Rembert 3 neemt het in de volgende ronde op tegen Volley Bredene uit eerste provinciale. 

Rembert 2 speelde, eveneens voor de beker, tegen reeksgenoot Beernem. Een moeilijke wedstrijd voor de leider in eerste provinciale, dat een tiebreak nodig had om een ticketje naar de volgende ronde te bemachtigen. 3-2. 
RTH2 neemt het in de volgende ronde op tegen Kuurne uit tweede provinciale. 

De zaterdag werd afgesloten met het streekduel in eerste nationale tussen Pervol Ruiselede en Rembert 1. De thuisploeg, terug van weg geweest, verkocht zijn vel duur. RTH1 kon pas na vijf sets afstand nemen en met 2-3 de overwinning claimen. 

proficiat aan de drie seniorenploegen! 

 

Rembert 2 heeft de stadsderby tegen VKt gewonnen met 3-2. 

Het moest daarvoor tot het uiterste gaan, want de groen-wit-zwarten stonden na goed drie kwartier wedstrijd 0-2 achter. In twee gelijkopgaande sets moesten de Remberters aan het seteinde telkens de rollen lossen. Het werd 19-25 en 18-25. 
Rembert startte furieus in set drie, waar het de bezoekende receptie meermaals in verlegenheid kon brengen. 9-16. Op ervaring wisten de bezoekers de achterstand nog uit voor money-time. 19-19 Maar het was Rembert dat met een nipte 25-23 de 2-1 op het scorebord bracht.  
Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreedte toe in set vier, waar een gelijkopgaande set met 25-23 in het voordeel van de thuisploeg werd beslecht. 
Een tie-break zou uitmaken wie zich ploeg van 't stad zou mogen noemen. De ervaring van VKt leek de bovenhand te halen toen beide teams bij een 4-8 van speelveld wisselden. De kantwissel deed de bezoekers schijnbaar geen deugd, want VKt kreeg geen bal meer tegen het canvas. Rembert remonteerde en trok met 15-11 de winst over de streep 

Schitterende prestatie van het jonge Rembert 2 dat dankzij deze overwinning ongeslagen blijft in eerste provinciale.

 

Rembert 2 blijft indruk maken. Na de knappe overwinning tegen Hermes Oostende, ging gisteren ook Knack C vlot voor de bijl. Enkel in set drie konden de bezoekers lange tijd gelijke tred houden, maar uiteindelijk was het Rembert dat met 3-0 het laken naar zich toe trok. 

Rembert 3 pakte dan weer zijn eerste punten van het seizoen. Streekgenoot Koekelare werd vlot huiswaarts gestuurd. Het werd eveneens 3-0. 

 

Verder noteren we ook knappe overwinningen bij onze jeugd! We plaatsen nog even alle uitslagen op een rijtje. 

U15A - Knack 2-3 
2.0 - Ingelumster 8-0 
U11 - Menen 3-0 
U15B - Beernem 1-3
RTH3 - Koekelare 3-0 
Webis - U13B 0-3
2.0 - Koksijde 7-1
U13A - Menen 3-0
U13C - Olva 3-1
RTH2 - Knack 3-0

volgende week zondag, 6/10, komt ook Rembert 1 in actie. Dan neemt het fanionteam het thuis op tegen Tournai. De wedstrijd gaat om 18u van start! 

Verder vragen we ook al om 12/10 in de agenda te noteren. Dan neemt RTH2 het in een echte stadsderby op tegen VKT Torhout. 

Rembert opende dit weekend, vanwege kalenderproblemen een week vroeger dan voorzien, de competitie. Een geslaagde opener, want we noteerden enkele hoopgevende resultaten! 

Antwerp - Rembert 1 (BvB)  3-2 
Rembert 2 - Hermes 3-1 
Rembert 3 - Poperinge 0-3
U17 - Knack 3-0 
U15A - Menen 3-0
U15B - Poperinge 3-0 
U13B - Knack B 3-0
U13A - Webis 3-0 
U13C - De Haan 1-3 
U11 - Menen 3-0 
2.0 - Izegem 8-0

 

De U11 en de U13 hebben hun medailles van de Belgische jeugdkampioenschappen in ontvangst genomen.

meer foto's op onze facebookpagina. 

Volg ons

Youtube

Verjaardagen
17/07
Merlijn Cosyns
17/07
Massimo Masschelein
18/07
Robbe Wyffels
22/07
Neil Poissonnier
25/07
Stan Denoo
27/07
Tiebe Maes
Sponsors

© website powered by Twizzit.com