Met twee derbyzeges op rij heeft Rembert Torhout Heren de nederlaag op de openingsspeeldag tegen Noorderkempen helemaal achter zich gelaten. Vooral de knappe 3-2 overwinning tegen Balti Kortrijk toonde dat deze ploeg altijd net iets extra kan brengen in derby’s. “Het was een wedstrijd die voortdurend op en af ging”, geeft libero Remie De Crock aan. “Na een evenwichtige eerste set kwamen we 1-0 voor, maar in de tweede set stonden we bij 13-3 achter. Toch slaagden we erin om onze focus terug te vinden en de set alsnog te winnen. De tiebreak wonnen we met 15-11, hét bewijs dat we in derby’s altijd iets meer kunnen.”

Ook de 0-3 overwinning tegen Knack Roeselare B liet zien dat Rembert Torhout meer in huis heeft dan de eerste speeldag deed vermoeden. Volgens De Crock is de reeks waarin Rembert speelt erg onvoorspelbaar: “Elke verslapping wordt meteen afgestraft. Daarom is het belangrijk dat we elke match op ons best zijn.”

Met een mix van ervaren spelers en talentvolle jeugd kijkt Rembert vooruit. De doelstelling blijft realistisch: “Als we in de brede middenmoot kunnen eindigen en onze sterke thuisreputatie verder kunnen uitbouwen, zou dat een mooi succes zijn voor ons,” aldus De Crock. Volleybal Torhout blijft bouwen aan een stevige toekomst, waarbij de jeugdwerking een belangrijke rol speelt.

Lees hier het artikel op het nieuwsblad.